Εννοιολογικοί χάρτες με το εργαλείο Bubbl.us

 

Το Bubbl.us είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο για την δημιουργία εννοιολογικών χαρτών, που είναι διαθέσιμο στην διεύθυνση https://bubbl.us/

Ένας εννοιολογικός χάρτης είναι ένα σύνολο από έννοιες που συνδέονται μεταξύ τους. Κάθε έννοια αποτελεί έναν κόμβο του χάρτη σας ενώ οι συνδέσεις αναπαριστούν τη σχέση μεταξύ των εννοιών (κόμβων).

Μπορούμε να κάνουμε εγγραφή (Register) ή να  το δοκιμάσετε (χωρίς εγγραφή) πατώντας Mind map now.



Η αρχική οθόνη στην οποία θα μεταφερθούμε αφού πατήσουμε MIND MAP NOW φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί. Ουσιαστικά υπάρχει ο πρώτος κόμβος στο κέντρο της οθόνης, με το μήνυμα Click Here to Start (Ξεκινήστε εδώ). 





Ο κόμβος μας μπορεί να αποτελείται από κείμενο, συνδέσμους, αρχεία που μεταφορτώσουμε από τον υπολογιστή μας, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να μορφοποιήσουμε τον κόμβο. 





Αν κάνουμε κλικ στην προσθήκη κόμβου (+) θα προστεθεί ένας νέος κόμβος και αυτόματα εμφανίζεται ένα ακόμη εργαλείο, το βελάκι, με το οποίο μπορούμε να καθορίσουμε τη σχέση μεταξύ των δύο κόμβων (connecting line). 



Πάνω αριστερά υπάρχει μία εργαλειοθήκη από την οποία μπορούμε να αποθηκεύσουμε τον χάρτη μας ή να τον διαμοιράσουμε (σύνδεσμος, μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ενσωμάτωση σε ιστότοπο). 



Προσοχή: Για να μπορέσουμε να διαμοιράσουμε τον χάρτη πρέπει πρώτα να έχουμε συνδεθεί. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια