Δημιουργία διαδραστικού χάρτη με το Padlet

Μία νέα δυνατότητα του padlet (WEB 2.0 εργαλείο για τη δημιουργία διαδικτυακού πίνακα ανακοινώσεων) είναι η δημιουργία διαδραστικών χαρτών. 
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαν περιγραφεί τα βήματα αναλυτικά για τη δημιουργία πίνακα ανακοινώσεων στο Padlet. 
Τώρα θα δούμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε διαδραστικούς χάρτες. 
Αφού συνδεθούμε στο Padlet (πρέπει να έχουμε δημιουργήσει έναν λογαριασμό - που μας επιτρέπει αν φτιάξουμε δωρεάν 3 πίνακες), πατάμε Δημιούργησε ένα padlet


Στην επόμενη οθόνη επιλέγουμε Map


Αλλάζουμε το όνομα και την περιγραφή καθώς και το Στυλ Χάρτη που θέλουμε (έχει αρκετές επιλογές). Σε αυτή την καρτέλα υπάρχουν κι άλλες ρυθμίσεις που έχουν αναλυθεί στο προηγούμενο άρθρο για τη δημιουργία padlet. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι από εδώ μπορούμε να ορίσουμε αν θέλουμε να εγκρίνουμε πρώτα την ανάρτηση που θα κάνει κάποιος στον πίνακα πριν δημοσιοποιηθεί. (Require Approval). Αφού κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε πατάμε Αποθηκεύστε και μετά Κλείσιμο.  


Προσθήκη περιεχομένου στον διαδραστικό χάρτη

Πατάμε στο + πάνω δεξιά 





Εγώ επέλεξα να αναζητήσω τη Μαδρίτη. Κάνουμε την επιλογή που θέλουμε από τη λίστα που εμφανίζει. 

Στη συνέχεια εμφανίζεται στο χάρτη μας το Pin με την περιοχή που επιλέξαμε. 

Μπορούμε να προσθέσουμε εικόνα, link, περιγραφή και πολλά άλλα. Στην επόμενη εικόνα εμφανίζονται όλες οι επιλογές που έχουμε. 

Στην εικόνα που ακολουθεί επέλεξα να προσθέσω ένα Link (υπερσύνδεσμο) στη Βικιπαίδεια. 



Τις επόμενες εβδομάδες θα ανατεθεί στους μαθητές της Ε και ΣΤ να βάλουν τις δικές τους αναρτήσεις στο χάρτη και ελπίζω ότι η διαδικασία και το αποτέλεσμα θα τους αρέσει!!!

Παράλληλα σκέφτομαι να το χρησιμοποιήσω και στη Δ΄ Τάξη αλλά θα δημιουργήσουμε ένα διαδραστικό χάρτη με γνωστά Σπήλαια ή Κάστρα της Ελλάδας. 

Θα επανέλθω με τις δημοσιεύσεις των μαθητών!!!









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια